Frozen, kevät 2023

 


 

FROZEN JÄÄSHOW

26.3.2023 klo 13 ja 16 Vaasan Sähkö Areenalla

 

1 PUOLIAIKA

 

Lämpimästi tervetuloa Wasa Team Skatersin Frozen -jääshowhun! Näytöksessä pääset nauttimaan taitavista muodostelmaluisteluesityksistä, mukaansatempaavan tarinan siivittämänä. Näytös tulee kestämään noin 1,5 tuntia sisältäen 30 minuutin mittaisen väliajan. Nautinnollista esitystä!

Pohjoisessa Arendelin kuningaskunnassa elää kuningas ja kuningatar, joilla on kaksi tytärtä: prinsessat Anna ja Elsa. Vanhin tyttäristä, Elsa, on syntynyt taianomaisten voimien kanssa, joiden avulla hän voi hallita jäätä ja lunta. Anna ja Elsa ovat parhaat ystävykset, ja he tekevät aina kaiken yhdessä.

Annan ja Elsan leikkiessä, Elsa satuttaa Annaa vahingossa taikavoimillaan. Elsa hätääntyy ja hakee vanhempansa apuun. Kuningas ja kuningatar päättävät viedä Annan kivipeikkojen luo parannettavaksi.

Kivipeikkojen ansiosta Anna on taas oma itsensä. Kuningaspari päättää kuitenkin eristää Annan ja Elsan toisistaan ja sulkea linnan muulta maailmalta, jotta Elsa ei enää vahingossakaan satuttaisi ketään taikavoimillaan. Samalla Elsan taikavoimat ja kaikki niihin liittyvät muistot päätetään salata Annalta.

Anna tuntee olonsa yksinäiseksi. Hän ei ymmärrä, miksei Elsa enää tahdo leikkiä hänen kanssaan. Hän odottaa päivittäin Elsan huoneen oven takana, mutta tämä ei suostu avaamaan siskolleen ovea. Elsa on surullinen, sillä hän haluaisi taas leikkiä Annan kanssa, mutta pelkää satuttavansa tätä uudelleen. Elsan taikavoimat kasvavat päivä päivältä, ja hän pelkää ettei osaa enää hallita niitä.

Eräänä päivänä Anna ja Elsa saavat kamalia uutisia; heidän vanhempansa ovat hukkuneet laivamatkalla. Kuningasparin vanhimpana lapsena Elsasta tullaan kruunaamaan Arendelin uusi kuningatar. On Elsan kruunajaispäivä ja linnan portit avataan ensimmäistä kertaa sitten Annan ja Elsan lapsuuden. Porttien avauduttua Anna päättää mennä tutkimaan valtakuntaa.

Arendelin kansalaiset ovat innoissaan porttien aukeamisesta ja kylän lapset leikkivät innoissaan Annan ympärillä. Leikin lomassa Anna tapaa komean prinssi Hansin, joka on saapunut Eteläsaarten valtakunnasta kruunajaisten vieraaksi. Anna ja Hans rakastuvat toisiinsa heti ensitapaamisella, ja päättävät pyytää kuningatar Elsan siunausta mennäkseen naimisiin.

Anna ja Hans pyytävät Elsan siunausta avioliitolleen. Kysymyksestä yllättynyt Elsa ei kuitenkaan suostu tähän, sillä Anna ja Hans ovat vasta tavanneet toisensa, eikä kenenkään pitäisi mennä naimisiin niin nopeasti. Annan mielestä Elsalla ei ole oikeutta kieltää häneltä naimisiinmenoa varsinkaan, kun Elsa ei ole ollut Annan tukena vuosien varrella, kuten sisaruksen pitäisi. Elsa raivostuu Annalle, sillä Anna ei tiedä totuutta siitä, miksi Elsa on ollut eristettynä sisarestaan. Elsan voimat karkaavat käsistä.

Surullinen Elsa pakenee pois Arendelista. Hän ajattelee, ettei voi enää ikinä palata kotiin, sillä hän satuttaisi kuitenkin kaikkia. Elsa päättää rakentaa taikavoimillaan suuren jäälinnan lumisille vuorille.

Anna on huolissaan Elsasta, joka ei ole vieläkään palannut takaisin Arendeliin. Hän päättää lähteä etsimään siskoaan, ja saa avukseen prinssi Hansin hevosen. Hans lupaa pitää huolta kuningaskunnasta sillä aikaa, kun Anna on poissa.

Anna ja hevonen ovat etsineet Elsaa lumipyryssä tuntikausia. He ovat juuri ohittamassa suurta mäntyä, kun sen oksalta tippuu lunta heidän eteensä. Hevonen pillastuu ja juoksee tiehensä. Yhtäkkiä Anna on yksin keskellä lumista ja pimeää metsää.

Kylmissään oleva Anna huomaa puiden keskellä mökin, ja päättää mennä sisään lämmittelemään. Mökissä on paljon erilaisia tavaroita, ja Anna uskoo sen olevan jonkinlainen kauppa. Hän ihailee kaupan tavaroita toivoen, että löytäisi siskonsa mahdollisimman pian.

Kauppaan saapuu yltä päältä lumessa oleva mies, joka esittäytyy Kristoffiksi. Anna pyytää Kristoffia viemään hänet vuorelle etsimään Elsaa. Kristoff ei pidä ideasta, sillä lumipyryssä vaeltaminen on vaarallista. Anna kuitenkin vakuuttaa Kristoffille tietävänsä, miten talven saa loppumaan. Pitkän suostuttelun jälkeen Kristoff suostuu auttamaan Annaa, ja he lähtevät yhdessä uhmaamaan lumimyrskyä. Matkalla he huomaavat lumimyrskyn laantuvan, ja taivaalla valaisevat kauniit revontulet.

Seuraavana vuorossa on 30 minuutin mittainen väliaika. Katsomon takana olevalta yläkäytävältä löydätte arpapöydän sekä tapahtumakioskit, joista voitte ostaa suolaista ja makeaa purtavaa sekä juotavaa. Näytös jatkuu 30 minuutin kuluttua.

 

 

2 PUOLIAIKA

 

Anna ja Kristoff vaeltavat metsässä ja löytävät hauskan näköisen lumiukon. He päättävät tutkia lumiukkoa lähempää. Anna tunnistaa lumiukon samaksi, jonka he rakensivat lapsena yhdessä Elsan kanssa. Siskokset nimesivät lumiukon aikoinaan Olafiksi. Yhtäkkiä lumiukko alkaa liikkua. Se kertoo Annalle ja Kristoffille haaveilevansa kesästä. Olaf haluaisi nähdä auringon, syödä jäätelöä ja loikoilla vihreällä ruoholla.

Anna, Kristoff ja Olaf löytävät jäiset portaat, jotka johtavat suureen jäälinnaan. He kapuavat portaat linnan ovelle ja astuvat sisään suureen saliin, jossa kaikki on tehty jäästä ja lumesta. Ihmetellessään jäälinnaa Anna huomaa siskonsa Elsan. Anna pyytää Elsaa palaamaan takaisin Arendeliin, mutta Elsa kieltäytyy. Hän haluaa jäädä yksin jäälinnaan, jossa hän ei vahingossakaan voisi satuttaa ketään. Elsa pyytää Annaa, Kristoffia ja Olafia lähtemään, mutta Anna ei suostu lähtemään ilman siskoaan. Anna kertoo koko Arendelin valtakunnan olevan jäässä, ja että vain Elsa voisi sulattaa sen taikavoimillaan. Elsa suuttuu, jolloin hänen taikavoimansa karkaavat taas käsistä. Hän taikoo tahtomattaan esiin suuren lumimyrskyn, ja osuu samalla vahingossa Annaa sydämeen. Anna, Kristoff ja Olaf pakenevat jäälinnasta peloissaan, lumimyrsky kannoillaan.

Samaan aikaan Arendelin valtakunnassa Hans hoitaa Annalta saamiaan kuninkaallisia velvollisuuksia, kun pillastunut hevonen juoksee yhtäkkiä linnan porteista sisään. Hans tunnistaa hevosen oleva se, jonka kanssa Anna lähti etsimään Elsaa. Hans huolestuu välittömästi ja päättää lähteä pelastamaan Annan.

Annan voimat ovat vähissä, sillä osuma hänen sydämeensä alkaa vähitellen jäädyttää häntä. Kristoff vie Annan keskelle aukeaa toivoen, että kivipeikot voisivat parantaa Annan. Kristoff esittelee Annan ystävilleen, jotka ihmettelevät uutta tulokasta. Kivipeikot kertovat miten mukavaa olisi, jos Anna ja Kristoffer rakastuisivat.

Kivipeikot kertovat Kristoffille Annan olevan vakavasti sairas, sillä hänen sydämensä on jäässä. Vain tosirakkaus voisi pelastaa Annan, mutta aika on käymässä vähiin. Mikäli Annan sydäntä ei onnistuta sulattamaan pian, hän joutuu ikijäähän. Kristoff muistaa Annan puhuneen Hans-nimisestä miehestä, jonka kanssa Anna oli halunnut mennä naimisiin. Kristoff päättää viedä Annan Hansin luo pelastaakseen tämän.

Hans saapuu Elsan jäälinnan luo, sillä hän uskoo löytävänsä Annan sieltä. Elsa raivostuu nähdessään Hansin linnassaan. Alkaa raivokas taistelu. 

Hans päihittää Elsan ja määrää tämän vangittavaksi. He saapuvat takaisin Arendeliin, jossa Elsa lukitaan linnan vankityrmään.

Anna ja Kristoff saapuvat takaisin Arendeliin, jossa he tapaavat Hansin. Kristoff hyvästelee Annan ja lähtee Arendelista uskoen, että Hans voi pelastaa Annan tosirakkauden avulla. Anna pyytää Hansia pelastamaan tämän ennen kuin on liian myöhäistä. Hans kuitenkin paljastaa, ettei hän oikeasti rakasta Annaa, ja on uskotellut niin vain päästäkseen itse valtaan. Hänen suunnitelmanaan on saada kaikki uskomaan, että Annan jäätyminen on Elsan syytä. Näin Elsa olisi vankilassa koko loppuelämänsä, ja Hans saisi elää Arendelin kuninkaana.

Elsa istuu surullisena vankityrmässä. Hän katsoo ulos ja näkee, miten koko Arendel on jään ja lumen peitossa. Yhtäkkiä hän huomaa, että vankilan seinät alkavat jäätyä. Elsa on jäädyttänyt koko vankityrmän vahingossa omilla taikavoimillaan, ja nyt koko vankila alkaa sortua. Elsa pääsee pakenemaan vankilasta sen seinien sortuessa maantasalle.

Kristoff tarpoo lumessa kohti kotiaan. Hän on huolissaan Annasta, vaikka toivookin, että Hans on jo pelastanut tämän tosirakkauden teolla. Samassa Olaf kiirehtii Kristoffin luokse ja kertoo, mitä Arendelissa on tapahtunut. Hän kertoo, ettei Hans rakastakaan Annaa, ja aikoo syyttää tämän jäätymisestä Elsaa päästäkseen itse Arendelin kuninkaaksi. Olafin mielestä Kristoff on ainoa, joka voisi pelastaa Annan tosirakkauden teolla. Kristoff päättää lähteä takaisin Arendeliin pelastaakseen Annan ja kukistaakseen Hansin.

Anna on järkyttynyt Hansin aikeista saattaa Elsa vankilaan, ja hän päättää yrittää pelastaa siskonsa viimeisillä voimillaan. Anna raahautuu lumimyrskyssä kohti vankilaa, jossa Hans kertoi Elsan olevan vangittuna. Silloin Anna huomaa Elsan ja Hansin kaukana lumimyrskyn keskellä. Hans on saavuttanut Elsan ja aikoo vangita tämän uudestaan. Alkaa taistelu.

Anna huomaa Hansin kädessä miekan ja tajuaa, että tämä yrittää surmata Elsan. Hans on juuri kukistamassa Elsan, mutta Anna ehtii väliin. Samalla hetkellä Anna jäätyy. Elsa nousee seisomaan ja tajuaa, että Annan jäätyminen oli se, mikä pelasti hänet miekan iskulta. Elsa ymmärtää Annan uhrauksen ja puhkeaa lohduttomiin kyyneliin. Hän halaa jäätynyttä Annaa, joka alkaakin vähitellen sulaa ikijäästä. Annan uhraus siskonsa puolesta oli se tosirakkauden teko, joka pelasti Annan jäätymiseltä. Elsa ymmärtää pystyvänsä hallitsemaan taikavoimiaan rakkauden avulla, ei pelon. Hän päättää taikoa kesän takaisin Arendeliin. Pian koko kuningaskunta on täynnä aurinkoa, kauniita kukkasia ja perhosia.

Arendelin kuningaskunta on taas täynnä iloa ja rakkautta. Kristoff kertoo Annalle rakastavansa tätä, ja yhtäkkiä Anna ymmärtää, että myös hän tuntee samoin Kristoffia kohtaan. Elsa taikoo kesästä unelmoineelle Olafille oman lumipilvensä, jotta sekin saa nauttia kesän riemuista. Hän lupaa myös avata linnan portit pysyvästi ja järjestää juhlat, jonne ovat tervetulleita kaikki Arendelin asukkaat!

 

FROZEN JÄÄSHOWN ROOLEISSA LUISTELIVAT:

Kesän lapset ja perhoset: pikkutulokasjoukkue Islet Sunshines

Lumiukot ja revontulet: tulokasjoukkue Islet Sweethearts

Kivipeikot ja kruunajaiskansa: noviisijoukkue Islet Seastars

Elsan taikavoimat: aikuisjoukkue Islet Silverswans

Talviyö, Elsan taikavoimat ja lumimyrsky: juniorijoukkue Islet Secrets

Kaupan tavarat ja kukat: kehitysryhmä Little Islets

Kylän lapset: luistelukoulu

 

Soolorooleissa luisteli seuran muodostelmaluistelujoukkueiden luistelijoita sekä valmentajia.

 

Näytöksen toteutuksesta, musiikeista ja koreografioista vastasivat Julia Ranta ja Milja Riihiluoma yhdessä seuran muiden valmentajien kanssa.

Suuri kiitos myös kaikille näytöksen toteutuksessa mukana olleille talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille, joiden avulla saimme loihdittua upean näytöksen, valaistukset, lavastuksen ja puvustuksen!

Lämmin kiitos myös yleisölle, kun saavuitte katsomaan näytöstä. Toivottavasti nautitte esityksestä! Nähdään taas ensi keväänä samoissa merkeissä!

 

KIITOS!