Kaksin Karkuteillä - Tähkäpää, kevät 2024

_____________________________________________________

 

KAKSIN KARKUTEILLÄ - Tähkäpää Jääshow

7.4.2024 klo 13 ja 16 Vaasan Sähkö Areenalla

1 PUOLIAIKA

Lämpimästi tervetuloa Wasa Team Skatersin Kaksin karkuteillä – Tähkäpää jääshowhun.

Näytöksessä pääset nauttimaan seuramme taitavista muodostelmaluisteluesityksistä mukaansatempaavan tarinan siivittävänä. Näytös tulee kestämään noin puolitoista tuntia sisältäen 30 minuutin mittaisen väliajan. Nautinnollista esitystä.

Kerran, 400 vuotta sitten puhdas pisara auringon valoa putosi maahan ja kasvatti kauniin taikakukan, jolla oli voima pelastaa kaikki sairaat ja vanhukset. Muuan vanha nainen Gothel kuuli tarinan kukasta ja löysi sen. Gothel käytti kukkaa pysyäkseen nuorena ja terveenä ikuisesti. Hän tahtoi pitää kukan taian itsellään, joten hän oli keksinyt sille piilon, jotta kukaan muu ei voisi hyötyä siitä. kukan taika toimi laulun avulla.

Vuosisatojen päästä kuningaskunnan raskaana oleva kuningatar on sairastunut ja lähellä kuolemaa. Valtakunta alkaa tähyillä legendaarista taikakukkaa kuningattaren pelastamiseksi.

Gothel paljastaa vahingossa kukan piilon paetessaan kukkaa etsiviä kyläläisiä ja vartijoita. Yksi vartijoista löytää kukan ja kaikki lähtevät kiireellä viemään sitä kuningattarelle.

Kuningatar pelastuu ja kuningasparille syntyy kaunis terve tyttövauva, jolla on kauniin kultaiset hiukset. Kukan taika on siirtynyt niihin. Koko valtakunta juhlistaa prinsessan syntymää taivaalle lähetetyillä lyhdyillä

Hetken aikaa kaikki oli kaunista, kunnes eräänä iltana kuningasperheen nukkuessa Gothel murtautuu linnaan ja yrittää leikata prinsessan pitkistä kultaisista taikahiuksista suortuvaa, saadakseen niiden taian itselleen. Järkytyksekseen hän kuitenkin huomaa hiussuortuvan ruskistuvan ja menettävän voimansa. Tajutessaan sen, hän kaappaa prinsessan ja katoaa hänen kanssaan.

Katoamisen jälkeen joka vuosi kuningaspari lähettää taivaalle lyhtyjä prinsessan syntymäpäivän muistoksi toivoen, että jonain päivänä kadonnut prinsessa palaisi kotiin.

Kuluu vuosia ja Gothel kasvattaa Tähkäpääksi nimeämäänsä prinsessaa kuin omaa lastaan. Hän on keksinyt uuden keinon pitää taian itsellään. Hiuksille laulaessaan hiukset hohtavat ja nuorentavat Gothelin.

Muutaman vuoden kuluttua äiti Gothel on lähtenyt tapansa mukaan kaupunkiin ostoksille ja tähkäpää on tornissa kameleontti -ystävänsä Pascalin kanssa. Gothel on kieltänyt tähkäpäätä lähtemästä tornista. Heidän päivänsä käyvät pitkiksi ja joka päivä he yrittävät keksiä uutta tekemistä.

Äiti Gothel palaa kotiin ja tähkäpää pyytää häntä viemään tämän 18-vuotis syntymäpäivälahjakseen katsomaan taivaalle lähetettyjä lyhtyjä huomisiltana. Tähkäpää kertoo äidilleen, kuinka tuntee lyhtyjen olevan tarkoitettu hänelle, sillä ne ilmestyvät taivaalle vain hänen syntymäpäivänään. Äiti Gothel ei tahdo Tähkäpään lähtevän linnasta, sillä hän tahtoo pitää tämän taian itsellään.

Gothelin vakuuttelun jälkeen tähkäpää lupaa olla kysymättä lupaa lähteä.

Samaan aikaan kuninkaanlinnalla kolme rosvoa on varastamassa prinsessan kruunua.

He saavat varastettua kruunun, mutta vartijat huomaavat sen ja lähtevät perään hevosten kanssa. Rosvot eksyttävät vartijat.

Yksi rosvoista, nimeltään Flynn pyytää laukkua itselleen, jotta kaksi muuta pääsisivät karkuun, mutta rosvot epäröivät. He arvelevat, että Flynn lähtisi ja ottaisi laukussa olevan kallisarvoisen kruunun itselleen ja livistäisi paikalta jakamatta palkkiota. Lopulta rosvot kuitenkin suostuvat kuullessaan vartijoiden äänen ja he lähtevät eri teille.

Flynnin lähtiessä toiseen suuntaan hän huomaa yllätyksekseen, että häntä jahtaa enää vain yksi hevonen, jonka ratsastaja oli pudonnut kyydistä. Hevonen oli kuitenkin fiksu ja yritti saada kruunua Flynniltä.

Lopulta Flynn saa hevosen karistettua kannoiltaan juoksemalla luolaan piiloon.

Flynn näkee luolan perällä valoa ja lähtee tutkimaan mihin se johtaa. Hän löytää tähkäpään torniin ja menee piiloon sen sisään, ettei häntä varmasti löydettäisi. Päästyään sisään Tähkäpää kuitenkin säikähtää ja lyö Flynniä paistinpannulla ja piilottaa pökertyneen Flynnin kaappiin. Tähkäpää näkee lattialle pudonneen kassin, jonka sisältä hän löytää kruunun. Tähkäpää sovittaa kruunua ihmeissään ja tuntee oudon yhteyden sitä kohtaan.

Pian Gothel palaa kotiin ja tähkäpää piilottaa kruunun ja kassin säikähtäneenä.

Tähkäpää vakuuttelee äidilleen, kuinka hän pystyy pitämään puoliaan ja sen perusteella äiti voisi viedä tämän katsomaan lyhtyjä. Gothel ei kuitenkaan suostu kuuntelemaan, vaan suuttuu ja käskee tähkäpäätä lopettamaan lyhdyistä puhumisen, sillä tämä ei saisi edelleenkään lähteä tornista koskaan. Säikähtänyt tähkäpää kertoo kiltisti, kuinka ei enää tahtoisi katsoa lyhtyjä vaan sen sijaan tahtoisi saada valkeista simpukoista tehtyä maaleja. Gothel epäröi, sillä simpukat ovat kolmen päivän matkan päässä. Hän suostuu kuitenkin, sillä se on parempi, kuin tornista ulos lähteminen tähkäpään kanssa.

Gothelin lähdettyä Tähkäpää nostaa Flynnin tuoliin istumaan. Tämän herättyä hän huomaa kameleontin tutkimassa häntä. Tähkäpää tulee esiin ja kuulustelee Flynniltä mitä hän teki tämän tornissa ja miten oli löytänyt sisään. Tähkäpää epäili, että rosvo tahtoi hyötyä hänen hiuksistaan. Flynn esittäytyy ja selittää, ettei tahtoisi mitään pahaa hänelle ja että hänen piti vain piiloutua. Tähkäpää uskoo Flynnin puheet hetken vakuuttelun jälkeen ja keksii, että tämä olisi täydellinen tilaisuus päästä katsomaan lyhtyjä. Tähkäpään äiti olisi kolme päivää poissa, jonka aikana Flynn voisi viedä tähkäpään matkalle. Tähkäpään keskusteltua asiasta Pascalin kanssa hän ehdottaa sitä Flynnille. Flynn ei suostu, mutta kun kuulee ettei saisi laukkuaan takaisin ennen tähkäpään auttamista, hänen on pakko suostua.

Kaksikko lähtee matkalleen. Tähkäpäätä pelottaa astua tornista ulos, mutta tekee sen lopulta. Hän koskettaa ensimmäistä kertaa koko elämänsä aikana nurmikkoa ja näkee luonnon itse, eikä vain korkean tornin ikkunasta.

Tähkäpäällä on paljon ristiriitoja tunteidensa kanssa. Flynn menee lohduttamaan Tähkäpäätä ja yrittää kääntää tähkäpään mielen niin, että reissu peruutettaisiin. Tähkäpää ei kuitenkaan suostu, sillä tällä hetkellä lyhdyt ovat hänelle tärkeämpää kuin mikään muu.

Samaan aikaan toisaalla Gothel törmää Flynniä etsivään Maximus hevoseen. Gothel säikähtää, sillä tunnistaa hevosen kuuluvan kuninkaan vartijoille. Paniikissa hän lähtee kiireisesti kohti tornia varmistamaan, että tähkäpää on turvassa. Torniin päästyään hän huomaa kauhukseen, ettei tähkäpää ole enää siellä. Gothel huomaa valonpilkahduksen silmäkulmassaan ja huomaa sen tulevan kadonneen prinsessan kruunusta. Gothel tajuaa, että kruunu kuuluu kadonneelle prinsessalle.  Hän päättelee tähkäpään karanneen tornista kruunun varastajan kanssa. Gothel ottaa kruunun mukaansa ja lähtee etsimään tähkäpäätä.

Tähkäpää ja Flynn ovat lähteneet kohti valtakuntaa. He pysähtyvät läheiseen kuppilaan. Flynn tietää kuppilan olevan täynnä pelottavia roistoja, minkä vuoksi hän vie tähkäpään juuri sinne. Flynnin aikeena on säikäyttää Tähkäpää roistojen avulla, jotta hän saisi heidän karkumatkansa peruutettua ja varastetun kruunun takaisin itselleen. He astuvat sisään ja Tähkäpää säikähtää rosvoja. Tähkäpään ihmetykseksi roistot ovatkin Flynnin perässä, sillä varastettuaan kruunun tämä oli julistettu etsintäkuulutetuksi. Roistot kaappaavat Flynnin, mutta Tähkäpää menee väliin. Hän kertoo unelmastaan nähdä lyhdyt ja että flynn oli ainut, joka pystyisi opastamaan hänet lyhtyjen luokse. Surullisena tähkäpää kysyy roistoilta, etteikö heillä ole koskaan ollut unelmia. Roistot alkavat kertoa omista unelmistaan.

Kuninkaalliset vartijat ovat saaneet vihjeen Flynnin olinpaikasta ja ilmestyvät kuppilaan. Yksi roistoista näyttää tähkäpäälle ja Flynnille pakoreitin vartijoiden etsiessä Flynniä. Tähkäpää ja Flynn pääsevät pakoon. Yhtäkkiä maximus hevonen on löytänyt tiensä kuppilaan ja alkaa etsiä Flynniä. Maximus löytää pakoreitin ja vartijat lähtevät heidän peräänsä. Kaksi Flynnin rosvokumppania ovat jääneet vartijoille kiinni, mutta vartijoiden lähdettyä he pääsevät pakoon ja lähtevät myös Flynnin perään kruunu mielessään. Samalla Gothel äiti on tarkkaillut tilannetta kuppilassa ikkunan takaa ja keksii, että voisi hyödyntää kahta rosvoa saadakseen tähkäpään kiinni.

Tähkäpään ja Flynnin paetessa he kuulevat vartijoiden äänet ja lähtevät vauhdilla karkuun. Flynn tajuaa, että vartijoiden lisäksi kaksi rosvoa ovat myös hänen perässään. Alkaa vauhdikas takaa-ajo kohti kivistä kanjonia.

Kanjonin kivet sortuvat, jonka seurauksena tähkäpää ja Flynn joutuvat pimeään luolaan jumiin. He yrittävät päästä pois, mutta eivät näe mitään. Yhtäkkiä Tähkäpää tajuaa, että laulaessaan hänen hiuksensa hohtavat. Hän laulaa laulun ja he löytävät tiensä ulos.

Rosvot ovat myös päässeet pois kanjonista. He törmäävät Gotheliin, joka esittää heille tarjouksen. Joko hän antaa kruunun heille tai rosvot voisivat saada jotain paljon kruunua arvokkaampaa, nimittäin Tähkäpään taikahiukset. Rosvot kiinnostuvat hiuksista ja yhdessä he keksivät suunnitelman, kuinka löytää Flynn ja Tähkäpää.

Flynnin ja Tähkäpään päästyä turvaan Flynn ei voi uskoa silmiään, jonka vuoksi tähkäpää kertoo hiuksiensa voimasta. Hän näyttää kuinka pystyy parantamaan Flynnille takaa ajon aikana tulleen haavan.

Flynn alkaa ymmärtää kuinka hiusten taika toimii. Tähkäpää selittää Flynnille kuinka hiuksia täytyy suojella.

Hetken keskustelun jälkeen Flynn lähtee hakemaan lisää polttopuita. Samalla Gothel ilmestyy Tähkäpään luokse. Hän kertoo kuinka Eugene ei ole se mitä Tähkäpää luulee ja käskee tähkäpäätä lähtemään mukaansa. Tähkäpää kieltäytyy.

Gothel lähtee ja Flynn palaa tähkäpään luo. Gothel on piiloutunut puskaan rosvojen kanssa. Hän vakuuttaa rosvoille, että kaikki hyvä tulee aikanaan, kunhan he vain odottavat oikeaa hetkeä.

Nyt seuraa puolen tunnin mittainen väliaika. Katsomon takaa löydät arpapöydän, sekä kahvion, josta voit ostaa suolaista sekä makeaa purtavaa ja juotavaa. Näytös jatkuu 30 minuutin kuluttua.

 

2 PUOLIAIKA

 

Aamun sarastaessa Flynn herää tunteeseen, kuin jokin tuijottaisi häntä. hän avaa silmänsä ja huomaa Maximuksen katsovan häntä vihaisesti. Maximus on tullut hakemaan kruunua takaisin, mutta se ei ole enää Flynillä.

Taisto kuitenkin loppuu nopeasti tähkäpään tullessa väliin. Tähkäpää kertoo Maximukselle, kuinka heidän pitäisi tulla toimeen Flynnin kanssa, sillä tämän on määrä viedä Tähkäpää katsomaan lyhtyjä tänä iltana. Maximus suostuu vihdoin ja kolmikko lähtee yhdessä kohti kuningaskuntaa.

Flynn ja Tähkäpää viettävät ihmeellisen päivän kaupungissa muiden kyläläisten kanssa juhlien kadonneen prinsessan syntymäpäivää

Päivän päätteeksi Flynn on järjestänyt Tähkäpäälle yllätyksen. He menevät veneellä merelle katsomaan lyhtyjä. Meri on täysin tyyni. Flynn ymmärtää pikkuhiljaa olevansa rakastunut Tähkäpäähän katsellessaan häntä.

Kuningas ja kuningatar ovat valmistautuneet rankkaan päivään. He sytyttävät ensimmäisen lyhdyn ja lähettävän sen taivaalle aivan kuin kadonneen prinsessan syntymäpäivänä.

Tähkäpää ymmärtää, että pystyy luottamaan Flynniin ja tarjoaa hänelle kruunua, jonka äiti Gothel antoi hänelle vieraillessaan heidän leirillään. Flynn ei enää välitä kruunusta. Viimein Tähkäpää huomaa ensimmäisen lyhdyn.

Lyhdyt lentävät matkoihinsa. Tähkäpään ja Flynnin herkän hetken rikkoo kahden rosvon kasvot, jotka Flynn huomaa kaukaa. Kaksikko lähtee läheiselle saarelle selvittämään, mitä rosvot tahtovat.

Tähkäpää jää yksin rantaan, kun Flynn lähtee etsimään rosvoja.

Rosvot löytyvät ja Flynn tarjoaa heille varastamaansa kruunua, mutta roistot eivät enää tahdo sitä, sillä ovat kuulleet, että Flynnillä on jotain tuhannen kruunun arvoista, nimittäin tähkäpään taikahiukset.

Flynn yrittää päästä pakoon, mutta roistot saavat hänet kiinni ja raahaavat hänet linnan luokse kruunu kädessään.

Tähkäpää odottaa vieläkin Flynniä veneellä. Flynnin sijaan hän saa kuitenkin vastaansa kaksi roistoa. Ennen kuin roistot ehtivät saada tähkäpään kiinni äiti Gothel rientää apuun.

Gothel häätää roistot pois

Gothel valehtelee Tähkäpäälle, kuinka Flynn oli vaihtanut kruunun taikahiuksiin ja lähtenyt itse pakoon. Tähkäpää ei ole uskoa korviaan, mutta todisteet kertovat totuuden.

Tähkäpää lähtee äitinsä kanssa surun murtamana kotiin.

Kotona äiti Gothel kertoo tähkäpäälle, kuinka tämän olisi pitänyt uskoa häntä julmasta maailmasta. Gothelin lähdettyä tähkäpään huoneesta Tähkäpää muistelee päivän tapahtumia. Palaset loksahtavat paikoilleen ja hän tajuaa olevansa kadonnut prinsessa. Tähkäpää juoksee äitinsä luo ja kysyy tältä. “olenko minä kadonnut prinsessa?” Äiti Gothel raivostuu tähkäpään kysymyksestä ja ymmärtää jääneensä kiinni. Tähkäpää on raivoissaan ja kysyy Gothelilta mitä Flynnille oikeasti tapahtui. Gothel kertoo tähkäpäälle, kuinka Flynn tuomittaisiin rikoksestaan eikä tähkäpää näkisi häntä enää koskaan. Tähkäpää yrittää karkuun, mutta gothel estää häntä lähtemästä, sillä ei tahdo menettää nuoruutensa lähdettä.

Samaan aikaan linnan vankityrmässä Flynn kohtaa jälleen roistot ja raivoissaan kysyy heiltä, miten nämä tiesivät tähkäpään taikahiuksista. Toinen roistoista vastaa säikähtäen Flynnille, että vanha nainen kertoi heille niistä. Äkkiä Flynn ymmärtää, että roistot tarkoittavat Gothelia ja, että tähkäpää on vaarassa.

Vartijat jatkavat Flynnin raahaamista tyrmään. Maximus on kuitenkin nähnyt koko tilanteen ja kutsunut aiemmin kuppilassa tavatut ryövärit apuun. He auttavat yhdessä Flynnin karkuun.

Flynn ja Maximus lähtevät suoraa päätä kohti Tähkäpään tornia.

Flynnin saavuttua torniin hän huomaa köysiin sidotun tähkäpään. Äiti gothel vaanii nurkan takana ja Flynn huomaa silmäkulmassaan veitsen heilautuksen.

Gothel on raahaamassa tähkäpäätä mukanaan pois tornista, mutta tähkäpää rukoilee Gothelilta, että saisi pelastaa Flynnin hengen hiuksillaan vastineeksi siitä, että lähtee Gothelin mukaan.

Gothel suostuu Tähkäpään ehdotukseen ja päästää tämän rakkaansa luo. Flynn kertoo tähkäpäälle, kuinka tämä on hänen unelmansa eikä tahdo hänelle huonoa tulevaisuutta. Flynn tietää, että jos hän pelastuu tähkäpää ei selviä Gothelin käsissä. Ennen kuin tähkäpää ehtii auttaa häntä, Flynn leikkaa tähkäpään hiukset lasinsirpaleella. Hänen hiuksistansa lähtee saman tien parantava voima, jonka vuoksi myös Gothel vanhenee oikeaan ikäänsä ja haihtuu taivaan tuuliin.

Tähkäpää yrittää vielä pelastaa Flynnin mutta tämä on mennyt jo tajuttomaksi.

Tähkäpään kyyneleeseen on kuitenkin jäänyt pisara taikaa ja kyyneleen osuessa Flynnin haavaan, hän parantuu ja herää henkiin.

He lähtevät kohti kuninkaan linnaa ja tähkäpään oikeita vanhempia. Kuningas ja kuningatar eivät usko silmiään, kun tajuavat tyttärensä palanneen. Koko valtakunta juhlii Kadonneen prinsessan paluuta.

 

On loppukiitosten aika.

Kaksin karkuteillä – Tähkäpää jääshown rooleissa luistelivat:

Taulut -> luistelukoulu

Kynttilät ja perhoset -> Kehitysryhmä Little Islets

Ruohikko ja lyhdyt -> Pikkutulokasjoukkue Islet Sunshines

Lyhdyt -> Tulokasjoukkue Islet Sweethearts

Tähkäpään hiukset, auringonvalo ja kylän asukkaat -> Noviisijoukkue Islet Seastars

Kuppilan roistot, kylän asukkaat ja pimeys -> Juniorijoukkue Islet Secrets

Kylän asukkaat ja vartijat -> Aikuisjoukkue Islet Silverswans + Kuntoluistelu

Soolorooleissa luisteli seuramme muodostelmaluistelujoukkueiden luistelijoita sekä valmentajia. Näytöksen suunnittelusta, musiikeista ja koreografioista vastasi Susa Hintikainen yhdessä Siiri Näsmanin sekä Nanna Hintikaisen ja seuran muiden valmentajien kanssa. Suuri kiitos myös näytöksessä mukana olleille talkoolaisille sekä yhteistyökumppaneille, joiden avulla saimme luotua upean näytöksen, valaistuksen, lavastuksen sekä puvustuksen. Lämmin kiitos myös yleisölle, kun saavuitte katsomaan näytöksen. Toivottavasti nautitte esityksistä. Nähdään taas ensi keväänä samoissa merkeissä.

KIITOS!